7.8.2024
Nieuws

Nieuwe Raad van Bestuur Value Square NV

Value Square NV kondigt met trots de aanstelling aan van de nieuwe leden van de Raad van Bestuur.

De nieuwe leden van de Raad van Bestuur

Om de professionalisering van Value Square verder te zetten, werd de Raad van Bestuur uitgebreid met 3 niet-uitvoerende bestuurders.

  • Mevrouw Ilse Vandevyvere,
  • de heer Dirk Vanderschrick en
  • de heer Kristoff Van Houte

Waarom een Raad van Bestuur?

  1. Strategische Richting: De raad van bestuur is verantwoordelijk voor het vaststellen van de strategische richting van de organisatie. Dit houdt in dat zij beslissingen nemen over de lange termijn doelen en de visie van Value Square NV.
  2. Toezicht en Controle: De raad houdt toezicht op het management en zorgt ervoor dat de dagelijkse operaties in lijn zijn met de vastgestelde strategie en de belangen van de stakeholders.
  3. Risicobeheer: Een belangrijke taak is het toezicht houden op het risicobeheer binnen de organisatie. Dit omvat het identificeren, evalueren en mitigeren van financiële, operationele en strategische risico's.
  4. Goedkeuring van Belangrijke Beslissingen: De raad van bestuur moet vaak belangrijke beslissingen goedkeuren, zoals grote investeringen, en veranderingen in het kapitaalstructuur.
  5. Financiële Rapportage en Integriteit: De raad is verantwoordelijk voor het waarborgen van de nauwkeurigheid en integriteit van de financiële rapportage. Dit omvat het goedkeuren van jaarrekeningen en het toezicht houden op interne en externe audits.
  6. Corporate Governance: De raad zorgt voor goede corporate governance praktijken binnen de organisatie, wat inhoudt dat er transparante en ethische bedrijfsprocessen en beslissingen worden genomen.
  7. Belangenbehartiging van Aandeelhouders: De raad van bestuur vertegenwoordigt de belangen van de aandeelhouders en zorgt ervoor dat hun investeringen op een verantwoorde en winstgevende manier worden beheerd.
  8. Compliance en Regelgeving: De raad moet ervoor zorgen dat Value Square NV voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving en interne beleidslijnen.

Door deze taken uit te voeren, speelt de raad van bestuur een cruciale rol in het waarborgen van de stabiliteit, winstgevendheid en groei van een financiële vermogensbeheerder.

Lees gratis verder
Nadat u onderstaand formulier heeft ingevuld, heeft u toegang tot de rest van dit artikel.
Lees gratis verder
U heeft nu toegang tot de rest van het artikel.
* Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer het aub nog een keer.
Terug naar blog overzicht